GYIK

 • Mikor tudnak kezdeni?
  10+ fős létszámunknak és széleskörű tapasztalatunknak köszönhetően, szerződéskötést követően akár már másnap a segítségére lehetünk. Miután nem egy kézben összpontosul minden tudás és feladat, nem jelent problémát a helyettesítés megoldása sem.
 • Kollegáink továbbképzésében tudnak segíteni?
  Természetesen amennyiben új rendszerek bevezetéséről, paraméterezéséről van szó, a kollegák továbbképzésében, betanításában is szívesen segítünk. Illetőleg rendelkezésre állunk akkor is, ha informatikai rendszerek bemutatására van szükség, vagy csak fel kell frissíteni a mindennapos informatikai tudást.
 • Miért van szükségem rendszergazdára, ha eddig is boldogultam nélküle?
  A kérdés inkább az, hogy mennyivel lenne hatékonyabb vele együtt? Biztosan előfordult már, hogy egy feladatot csak részben oldottak meg, mert nem volt rá elég kapacitás vagy nem volt hozzáértő szakember jelen. A rendszergazda olyan védelmet és biztonságot is jelent, amelyre manapság már szükség van. Gondoskodnak arról, hogy a rendszerek biztonságosak legyenek a jogsértések és vírusok ellen. A rendszergazdák alapvető szerepet játszanak a kockázatcsökkentési tervezésben.
 • Mit jelent a rendszerbiztonsági audit?
  Szakértőink segítségére lehetnek a problémás területek azonosításában, részletes vizsgálatok lefolytatásában, és az azonosított biztonsági hiányosságok megoldásában.
 • Testreszabható-e a biztonsági audit?
  Természetesen igen. Azonban a rendszerbiztonságnak vannak olyan sarokpontjai, amelyek lefuttatása mindenképpen indokolt, ugyanakkor az egyes cégprofiloknak megfelelően a tesztek igény szerint bővíthetőek.
 • Milyen igényei vannak a mobil felhasználóknak?
  Az esetek nagy részében a munkahelyén kívül dolgozik, ennek ellenére mindig releváns, naprakész információknak kell, hogy a birtokában legyen. Nem várt helyzetekben azonnali reagálásra van szüksége, pl: ha a laptopját ellopják, a rajta lévő adatok nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe, de  beállításai és állományai sem veszhetnek el, hamar reprodukálhatónak kell lennie a munkakörnyezetének. Természetesen ebben is tudunk segíteni.
 • Milyen befektetést igényel tőlem az Önök munkája?
  Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk, hogy megbeszélhessünk egy személyes találkozót és felmérhessük az igényeket. Számos csomagajánlat közül választhat, de azokat az igényeire is tudjuk szabni, hogy szolgáltatásunk minél inkább az Ön érdekét szolgálhassa.
 • Csak néhány alkalommal vennénk igénybe a szolgáltatást, az is megoldható?
  Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk, hogy megbeszélhessünk egy személyes találkozót és felmérhessük az igényeket. Természetesen van lehetőség egyedi, rugalmas árak kidolgozására vagy akár óradíjas konstrukcióra is, de érdemes böngésznie fix díjas csomagjaink között is.
 • Mit csinál valójában egy rendszergazda?
  Olyan szakember, aki felelősséggel tartozik a hálózat beállításáért, a szerverek éves karbantartásáért (levelezőszerverekért és a fájlszerverekért) és még sok minden másért. Feladata megbízható munkakörnyezet biztosítása, szoftverek, hardverek és hálózatok mélyreható ismerete. Neki kell terveznie, rendszereznie és módosítania is, miközben karbantartja az operációs rendszereket, üzleti alkalmazásokat, biztonsági eszközöket, webszervereket, e-maileket, laptopokat és asztali számítógépeket, de valójában ez egy soha véget nem érő felsorolás.
 • Mit jelent a rendszerfelügyelet?
  A rendszergazda elsődleges feladata. Gondoskodik az új fiókok beállításáról és az aktív címtár-adminisztrációról, létrehozza a hozzáférési szinteket és felhasználói hitelesítések keretrendszerét. Nyomon követi a szerver teljesítményét, futtatja a rendszer teljesítményéről szóló jelentéseket, monitorozza az eredményeket.
 • Milyen területekre terjed ki egy rendszerbiztonsági audit?
  Magában foglalja azon eljárásrendek áttekintését, amelyek meghatározzák a biztonsági standardokat és irányelveket. Szintén tartalmazza a jogosultsági koncepció, a hozzáférési kontrollok, valamint a kritikus hozzáférési jogosultságok felülvizsgálatát, szükség esetén kialakítását.
 • Milyen igényei vannak a klasszikus irodai felhasználónak?
  Általában helyhez kötötten, az íróasztalánál dolgozik, de előfordul az is, hogy utazik, vagy tárgyalóban készíti elő a prezentációját. Nagy rendszerteljesítményre, és személyre szabott alkalmazásokra van szüksége, így fontos számára, hogy beállításai minden gépen elérhetőek legyenek, illetve tartózkodjon bárhol, a szükséges fájlokhoz gyorsan hozzáférjen. Vagyis: vándorló profil és mappaáritányítás, központi fájlszerver létrehozása, alkalmazás virtualizáció (App-V), desktop virtualizáció (Med-V). A legoptimálisabb kialakítást bízza ránk!
 • Külsős munkavállalók alkalmazásához kér technikai segítséget?
  Saját tulajdonú laptoppal rendelkezik, amely nem a vállalati rendszer része, ugyanakkor fontos, hogy arról elérje cégének erőforrásait is. Szüksége van azonnali hozzáférésre, miközben úgy kell tudnia dolgozni a vállalati rendszerben (vagy akár egyszerre több vállalat több rendszerében), hogy közben az ne legyen befolyással saját, egyéni beállításaira. Sokéves tapasztalatunk van a külsős munkavállalók munkaállomásainak leghatékonyabb kialakításában.

5400+ elvégzett project